Δεν κρατούν κανένα πλέον πρόσχημα τα φερέφωνα της Μοσχοβίας: ψέματα και προσβολές κατά της Ελλάδος και της Εκκλησίας της από τη Μαρία Ζαχάροβα


 

Μέχρι και τη γνωστή "λύκαινα" του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, τη Μαρία Ζαχάροβα, επιστράτευσαν οι Ρώσοι και οι φιλορώσοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Ιερό Κέντρο της, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά και να μας υπενθυμίσουν ότι η Ρωσία υποστηρίζει τους εθνικιστικές της Βόρειας Μακεδονίας, που αντιτίθενται στην αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής.

 

Μια Ζαχάροβα που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της: να ψεύδεται ασύστολα και να διαστρέφει την πραγματικότητα, την πρόσφατη μάλιστα πραγματικότητα, όπως αυτή αποκαλύφθηκε από τους άμεσους πρωταγωνιστές.

Έτσι, όταν η κ. Ζαχάροβα ισχυρίζεται με θράσος ότι "γνωρίζουμε την πίεση που άσκησαν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στην ιεραρχία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας προκειμένου να αναγνωρίσουν τους ουκρανούς σχισματικούς", πετάει λόγια στον αέρα, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς κανένα τεκμήριο. Αντιθέτως, οι ίδιοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην ιστορική εκείνη Σύνοδο που αποφάσισε την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον Οκτώβριο του 2019, κατήγγειλαν ενώπιον όλης της Ιεραρχίας τις αφόρητες πιέσεις που δέχονταν όχι από τις ΗΠΑ και τον Πομπέο, αλλά από παράγοντες της Ρωσικής Εκκλησίας! Υπενθυμίζουμε δύο χαρακτηριστικά δημοσιεύματα, για του λόγου το αληθές:

 

1. «Ποιος είναι ο Μόσχας;» Διάλογοι «φωτιά» στην Ιεραρχία για το Ουκρανικό -

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


2. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δεν υποχωρούμε απέναντι σε παρακρατικές μεθοδεύσεις - ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

 

Η Ζαχάροβα, λοιπόν, αντιστρέφει την πραγματικότητα με το γνωστό σοβιετικό τρόπο που έχουν διδαχθεί πολύ καλά όλοι οι απόφοιτοι των καταγωγίων της KGB, με πρώτο τον ίδιο τον Πούτιν, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η "ιεραρχία" της λεγόμενης "Ρωσικής Εκκλησίας".

Φυσικά, στην κ. Ζαχάροβα θα αρκούσε μια απάντηση, σαν αυτή που η ίδια απευθύνει προς τον Πομπέο: Με ποιο δικαίωμα μια εκπρόσωπος του Ρωσικού Κράτους ανακατεύεται τόσο ξεδιάντροπα και απροσχημάτιστα στα εκκλησιαστικά θέματα; Αν το πάμε με αριθμούς και ποσοστά, τότε η Ελλάδα έχει πάνω από 94% Ορθοδόξους, ενώ η Ρωσία μετά βίας ένα 60%, και από αυτούς αμφίβολο εάν οι μισοί είναι βαπτισμένοι... Άρα, ποιο Κράτος είναι περισσότερο... Ορθόδοξο; Φυσικά η Ελλάδα! Γιατί λοιπόν δεν μιλάει η Ελληνική Κυβέρνηση και πρέπει να μιλάει το Κρεμλίνο; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Ακόμη μια προκλητική αναφορά της Ζαχάροβα, που απορώ πώς βρίσκει έδαφος προβολής από ελληνικές σελίδες, είναι σε σχέση με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όταν είναι γνωστός τοις πάσι, και υπάρχουν τα σχετικά τεκμήρια στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους, ο βρώμικος ρόλος που διαδραμάτισαν τότε Ρώσοι "διπλωμάτες"-πράκτορες για να προβοκάρουν την ένταση και το αδιέξοδο στα Βαλκάνια. Η απέλασή τους από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά ήταν μια από τις ορθότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ποτέ από Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών. Σήμερα, η κ. Ζαχάροβα ισχυρίζεται με θράσος ότι "υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις των διεθνών νομικών κανόνων και του Συντάγματος της Μακεδονίας υπό την ισχυρότερη πίεση των δυτικών χωρών – κυρίως των ΗΠΑ"... Είναι προφανές ότι η Μόσχα συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς εθνικιστές της Βορείου Μακεδονίας, οι οποίοι δεν αποδέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής, αλλά επιδιώκουν την επικράτηση του ονόματος "Μακεδονία" σκέτο. Άλλωστε, η ίδια η Ρωσία έτσι τους αναγνωρίζει και έτσι τους αποκαλεί, παρά τη γενομένη Συμφωνία, με την οποία το ίδιο το κράτος της Βορείου Μακεδονίας αποδέχθηκε την αλλαγή στο όνομά του.

Αυτοί είναι οι ... φίλοι μας οι Ρώσοι. Διαχρονικά υποστηρικτές όλων των ανθελληνικών στοιχείων στα Βαλκάνια, όλων των φασιστικών εθνικιστικών κύκλων που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση και την αλληλοσφαγή ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων. Πιστοί οι Μοσχοβίτες σε όσα έκαναν πάντα, όπως οι σφαγές των Ελλήνων της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες.

Αλλά ο σκοτεινός και αντίθετος στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών κρατών ρόλος των Ρώσων πρακτόρων δεν περιορίζεται φυσικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Νορβηγία και πολύ πρόσφατα η Βουλγαρία, έχουν απελάσει επανειλημμένα Ρώσους διπλωμάτες που λειτουργούν στο έδαφός τους υπονομεύοντας τις χώρες αυτές.

Το ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός αποτελεί το στόχαστρο της Μόσχας και των εκπροσώπων της, είναι κατανοητό. Αφού το μίσος των Μοσχοβιτών για τη Ρωμιοσύνη είναι ιστορικό και βαθύ. Γι' αυτό και επαναλαμβάνω ότι οποιοσδήποτε Έλληνας συνεργάζεται μαζί τους και υπηρετεί τα συμφέροντά τους είναι ένοχος Εσχάτης Προδοσίας και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εισπράξει την δέουσα τιμωρία για την κατά του Γένους και της Πατρίδος δραστηριότητά του.

 

Υ.Γ. Επειδή η επίσημη δημοσίευση αυτή, όπως μας πληροφορεί το "πρακτορείο", προέρχεται από την Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, αποτελεί ευθεία προσβολή και ύβρη κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελλάδος εν γένει. Αναμένουμε λοιπόν τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος να δώσουν τη δέουσα απάντηση στους ανθέλληνες Μοσχοβίτες που τόσο προκλητικά παρεμβαίνουν στα εσωτερικά και εθνικά μας ζητήματα.