Ο Ιλαρίων ομολογεί ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία, αλλά γεωπολιτικό εργαλείο της Μόσχας!!!


 

Πρωτοφανείς δηλώσεις για ένα υψηλό εκπρόσωπο Εκκλησίας! Ευθεία ομολογία ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία, αλλά πολιτικός οργανισμός και γεωπολιτικό εργαλείο στα χέρια του Κρεμλίνου, που χρησιμοποιείται από τη ρωσική ηγεσία ως... αντίπαλον δέος για τις ΗΠΑ!!!

Ομολογεί επίσης ανερυθρίαστα ότι ο σκοπός της Ρωσικής Εκκλησίας είναι η άσκηση επιρροής της Μόσχας στις χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Δηλαδή, λειτουργεί ως η "πέμπτη φάλαγγα" κατά της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας αυτών των κρατών...

Παρατίθεται το ρεπορτάζ του κρατικού ρωσικού πρακτορείου TASS.


Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια γεωπολιτική αντίπαλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παίζει έναν ρόλο ενοποίησης σε ολόκληρο τον μετασοβιετικό χώρο.

ΜΟΣΧΑ, 11 Σεπτεμβρίου / TASS /. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας γεωπολιτικός εχθρός για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (Αλφέγιεφ).

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία από τη φύση της καλείται να ενώσει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες, και που καλείται να τους ενώσει και όχι να τους χωρίσει, είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες - είτε θέλουμε είτε όχι - γεωπολιτικός αντίπαλος. Υπάρχει μια τέτοια άποψη: για να αποδυναμωθεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, πρέπει να διαμελιστεί», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24.

Κατά τη γνώμη του, ήταν αυτή η «εντολή» των Ηνωμένων Πολιτειών που εκτελέστηκε από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο όταν εισέβαλε στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, «προς το παρόν η ουκρανική κοινωνία είναι διαιρεμένη όχι μόνο με βάση τη γλώσσα και τον πολιτικό προσανατολισμό, αλλά και με βάση τη θρησκεία. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποσχέθηκε να θεραπεύσει το σχίσμα, αλλά αντί να θεραπεύσει το σχίσμα, το σχίσμα εμβάθυνε. Υποσχέθηκε ότι θα ενώσει τους ορθόδοξους πιστούς, αλλά αντί της ενοποίησης υπήρξε ένας περαιτέρω διαχωρισμός και πόλωση», σημείωσε ο επίσκοπος.

Τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο τον μετασοβιετικό χώρο παίζει έναν ενοποιητικό ρόλο και συνεχίζει να υποστηρίζει τους ανθρώπους ακόμη και σε μια κατάσταση που προκύπτουν συγκρούσεις μεταξύ κρατών, επομένως είναι «ένα αγκάθι στο μάτι εκείνων των πολιτικών που χρησιμοποιούν την αρχή του "διαίρει και βασίλευε"», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.


Πηγή