Κραυγές μεσαιωνικού σκοταδισμού από "χριστιανικά" σωματεία...


 

Θλιβερό το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων συντάσσεται με τα οργανωσιακά παραεκκλησιαστικά σωματεία σε ανακοινώσεις που στερούνται επιστημονικής και ορθοδόξου θεολογικής τεκμηρίωσης, προάγοντας τη θρησκοληψία και το σκοταδισμό των αντιεμβολιαστικών κύκλων.

Μάλιστα, η δήθεν αποποίηση ευθύνης που επιχειρούν με τη φράση "δεν ανήκουμε σε κάποιο «αντιεμβολιαστικό» κίνημα, ούτε είμαστε κατά των εμβολίων, γενικά" μάλλον το αντίθετο υποδεικνύει... Γιατί αν δεν ήταν αντιεμβολιαστές, δεν θα παρέθεταν εν συνεχεία αντεπιστημονικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς όπως: "δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση πως ο εμβολιασμός εξασφαλίζει οποιονδήποτε και οπωσδήποτε από την νόσηση ή την μετάδοση, ούτε είναι απολύτως ασφαλής"... Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν επαρκώς εξηγήσει αυτά τα ζητήματα και όποιος έχει ορθή κρίση, αλώβητη από σκοταδιστικές εμμονές, μπορεί να καταλάβει γιατί ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος στην παρούσα παγκόσμια υγειονομική κρίση, ως η μόνη, μέχρι στιγμής, ισχυρή απάντηση της ανθρωπότητας στην επέλαση του κορωνοϊού. Το ότι ο εμβολιασμός "δεν εξασφαλίζει οποιονδήποτε και οπωσδήποτε" είναι μια σοφιστεία ανάξια να υπογράφεται από ακαδημαϊκούς, και μάλιστα θεολόγους. Οι ειδικοί έχουν αποτυπώσει με σαφήνεια τα ποσοστά κάλυψης από τον εμβολιασμό και έχουν διευκρινίσει ότι ο στόχος του εμβολιασμού, ιδιαίτερα με το παρόν στέλεχος Δ, δεν είναι η μη νόσηση ή μη μετάδοση, αλλά η μη βαριά νόσηση και ο μη θάνατος! Αναρωτιέμαι εάν όντως δεν το έχουν καταλάβει οι υπογράφοντες αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση ή απλώς κάνουν και αυτοί το πολιτικό και επικοινωνιακό τους παιχνίδι σε βάρος της δημόσιας υγείας. Γιατί αν το έχουν καταλάβει, τότε αναλαμβάνουν την ευθύνη ότι εκατοντάδες άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν θα κινδυνεύσουν από βαριά νόσηση και από θάνατο... Δηλαδή, δεν τους αρκεί αυτή η ευεργετική ενέργεια του εμβολιασμού; Το θεωρούν λίγο να μην πεθαίνει κόσμος από τον κορωνοϊό; Τι θέσεις είναι αυτές και πώς μπορούν να διατυπώνονται με τόσο στόμφο από ορθοδόξους θεολόγους;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και εφόσον επιμένουν σε αυτές τις θέσεις, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν καταχρώμενοι προμετωπίδες που δεν τους ανήκουν, και των οποίων ούτε ήταν ούτε είναι οι αυθεντικοί εκφραστές, όπως είναι η Ορθοδοξία και ο Χριστιανισμός. Αυτά που λέγουν και αυτά που ισχυρίζονται δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία και με την Εκκλησία. Είναι συνδικαλιστικού τύπου ανακοινώσεις με μπόλικη δόση αναχρονιστικού ξύλινου λόγου, δηλαδή φαρισαϊσμού και ευσεβισμού, όχι αληθινής πίστεως και ευσεβείας. Στο κάτω κάτω της γραφής, η Εκκλησία εκφράζεται από τα κανονικά και νόμιμα θεσμικά της όργανα, όχι από σωματεία και οργανώσεις του παραθρησκευτικού περιθωρίου.

Ειδικά οι θεολόγοι, ως εκπαιδευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι σε ζητήματα δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος. Να προάγουν και να ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη στην έγκυρη ιατρική επιστήμη και όχι τον μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Η Π.Ε.Θ. ας ασχοληθεί καλύτερα με το πώς τα μέλη της θα ασκούν με τρόπο σύγχρονο και προσληπτό από τους νέους τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, διότι έτσι που το πάνε σύντομα το μάθημα των θρησκευτικών θα είναι όχι απλά περιττό αλλά και επικίνδυνο για την πνευματική υγεία των νέων μας. Και θα είναι όχι απλά διακριτική ευχέρεια, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας να καταργήσει ένα τέτοιο μάθημα που θα προκαλεί ψυχικές και πνευματικές βλάβες στη μαθητιώσα νεολαία μας.