Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο



Στις 16 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου και του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως - Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το διπλό ιωβηλαίο του, που γιόρτασε πρόσφατα ο Πατριάρχης - 30 χρόνια εκλογής και ενθρόνισης στον Πατριαρχικό Θρόνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε εκ μέρους του ιδίου και του πληρώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καλή υγεία, ανεξάντλητη πνευματική και σωματική δύναμη, πολλά και ευλογημένα χρόνια διακονίας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για τις ευχές και είπε ότι η υγεία του είναι καλή, αναφέρθηκε με θέρμη και χαρά στην καρδιά του στην επίσκεψη στην Ουκρανία καθώς και στην επιτυχημένη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.


Από την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου

της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας 


Πηγή