Ο Ιλαρίων εκτός από μαινόμενος είναι και... παράφρων;

 


Ένας άνθρωπος που ομολογεί ότι έλαβε την Ορθόδοξη Πίστη από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι "δεν συμμετείχε σε αυτό ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως" πώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί; Αγράμματος δεν είναι, άρα μάλλον ότι έχει παραφρονήσει...

Αφού η "Κωνσταντινούπολις" δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά αυτό το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Σεπτός Προκαθήμενος αυτού και Πρώτος της Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ή μήπως αγνοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι διάδοχος σε όλα των προκατόχων του, άρα και των μοναδικών προνομίων του Οικουμενικού Θρόνου εφ' όλης της Εκκλησίας;

Σίγουρα δεν το αγνοεί, αλλά παίζει ως ευτελής και αλλόφρονας προπαγανδιστής με τις λέξεις, απευθυνόμενος σε ένα αθεολόγητο, ανώριμο, απαίδευτο εκκλησιαστικά και κατεδαφισμένο πνευματικά ρωσικό ακροατήριο, που έχει τόση τύφλα περί την Ορθοδοξίαν, ώστε οι σύγχρονοι επίσκοποι και κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας να φτάνουν μέχρι του σημείου βλασφημίας να εγκαινιάζουν προτομές στο μεγάλο διώκτη και σφαγέα των Χριστιανών, τον Στάλιν!

Όσο για το "σκασίλα μου" του Οικουμενικού Πατριάρχου, αυτό λέγεται και με άλλο τρόπο, περισσότερο... θεολογικό: σημαίνει ότι ο Θεός, ως ανίεροι Μοσχοβίτες, σας έχει σιχαθεί, σας έχει απορρίψει, σας κάνει εμετό, σας ξερνάει... Και αυτήν την ιερή "αργκό" διαβάσετε την στην Αποκάλυψη του Ιωάννου. Γιατί απέναντι σε θλιβερούς και αθεολόγητους υβριστές της Μητέρας τους Εκκλησίας δεν χωράνε και πολλά πολλά επιχειρήματα και συζητήσεις. Αρκεί μια απλή και κατανοητή "αργκό" για να εκφραστεί η αναμφίλεκτη αλήθεια.