Ο κτηνώδης κυνισμός του αιματοβαμμένου Πατριάρχη Κυρίλλου: προτρέπει τους Ρώσους στρατιώτες να υπερασπιστούν την “ειρηνόφιλη” Ρωσία εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία...

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος επισκέπτονται τον πρόσφατα κατασκευασμένο Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, τον κύριο Καθεδρικό Ναό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, κοντά στη Μόσχα, στις 22 Ιουνίου 2020

 

3 Απριλίου (Reuters) - Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε λειτουργία για τους Ρώσους στρατιώτες την Κυριακή, στην οποία τους κάλεσε να υπερασπιστούν τη χώρα τους «όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν», την ώρα που η Μόσχα συνεχίζει τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία.

Στον πολυτελώς διακοσμημένο Κεντρικό Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Kubinka έξω από τη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε σε μια ομάδα στρατιωτικών, ανδρών και γυναικών, ότι η Ρωσία είναι μια «ειρηνόφιλη» χώρα που έχει υποφέρει πολύ από τον πόλεμο.

«Δεν επιδιώκουμε καθόλου τον πόλεμο ή να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει άλλους», είπε ο Πατριάρχης, στενός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αλλά έχουμε ανατραφεί καθ’ όλη την ιστορία μας να αγαπάμε την πατρίδα μας. Και θα είμαστε έτοιμοι να την προστατεύσουμε, καθώς μόνο οι Ρώσοι μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα τους».

Ο Κύριλλος, 75 ετών, έχει προηγουμένως κάνει δηλώσεις υπερασπιζόμενος τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία και βλέπει τον πόλεμο ως ανάχωμα ενάντια σε μια δυτική φιλελεύθερη κουλτούρα που θεωρεί παρακμιακή, ιδιαίτερα για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.

Η υποστήριξή του στη στρατιωτική εισβολή, κατά την οποία χιλιάδες στρατιώτες και Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί, έχει εξοργίσει ορισμένους εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας τόσο στο εσωτερικό όσο και σε Εκκλησίες στο εξωτερικό που συνδέονται με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στο κήρυγμά του την Κυριακή, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι αισθάνεται επίσης ανησυχία για τους ανθρώπους που επλήγησαν από την ένοπλη σύγκρουση.

«Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι της Αγίας Ρωσίας», είπε. «Είναι τα αδέρφια μας».

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια -όπως την ονόμασε- ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της γειτονικής της χώρας και την εξάλειψη των -κατ’ αυτήν- επικίνδυνων εθνικιστών, εμφανίζοντας την Ουκρανία ως πιθανό προγεφύρωμα για τη δυτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και ως άμεση απειλή για τη Ρωσία.

Η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες που την υποστηρίζουν απορρίπτουν τα παραπάνω ως αβάσιμο πρόσχημα για έναν επιθετικό πόλεμο. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σκληρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της.

 

Πηγή