Εκατοντάδες πτώματα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια πολυώροφων κτιρίων: ποια είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη στις 9 Ιουνίου


 

Η Μαριούπολη καταστράφηκε και καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό. Οι εισβολείς αναγκάζουν τους κατοίκους της Μαριούπολης να πάνε στα στρατόπεδα φιλτραρίσματος για «πιστοποιητικά» και να στέκονται στην ουρά για μέρες. Και τα πτώματα των νεκρών κατοίκων μεταφέρονται στον χωματερή μαζί με τα σκουπίδια.


Το TSN.ua συγκέντρωσε όλα όσα συνέβησαν στη Μαριούπολη την περασμένη ημέρα, 8 Ιουνίου:


- Οι κατακτητές αναγκάζουν τους κατοίκους της Μαριούπολης να πάνε στα στρατόπεδα φιλτραρίσματος για «βοήθεια» και να στέκονται στην ουρά για μέρες

Για να μετακινηθούν και να φύγουν από την πόλη, οι κάτοικοι της Μαριούπολης πρέπει να διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό λεγόμενου φιλτραρίσματος. Αλλά και οι κατακτητές περιέπλεξαν αυτή τη διαδικασία με την έκδοση τέτοιων «έγγραφων» για τους κατοίκους της Μαριούπολης. Για να πάρουν ένα πάσο, οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν στην ουρά για μια εβδομάδα ή περισσότερο, και αν δεν περάσουν το φιλτράρισμα, κινδυνεύουν να απελαθούν στη Ρωσία.


- Στη Μαριούπολη, Ρώσοι μεταφέρουν τα πτώματα των νεκρών κατοίκων στη χωματερή μαζί με τα σκουπίδια

Στην κατεχόμενη Μαριούπολη, τα ρωσικά στρατεύματα κατεδαφίζουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς. Συγκεκριμένα, τα κτίρια κατεδαφίζονται στη συνοικία της Αριστερής Όχθης της πόλης, που έχει πληγεί περισσότερο από τα ρωσικά πλήγματα. Είναι άγνωστο πόσοι κάτοικοι της Μαριούπολης έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή.




- Ανθρωπιστική κόλαση: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης κάνουν ουρές λίγες μέρες νωρίτερα για να πάρουν φαγητό

Στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, οι άνθρωποι αναγκάζονται να παλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί. Ο κόσμος πραγματικά παλεύει για την ανθρωπιστική βοήθεια που έρχεται στην πόλη, γιατί απλά δεν υπάρχουν άλλες πηγές τροφής.


- Στη Μαριούπολη προχωρά η αποξήλωση αποφράξεων πολυώροφων κτιρίων: βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα θυμάτων

Στη ρωσοκρατούμενη Μαριούπολη συνεχίζεται η διάλυση πολυώροφων κτιρίων. Έως και 100 πτώματα νεκρών αφαιρούνται από καθένα από τα συντρίμμια. Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Petro Andryushchenko ανέφερε σχετικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες για πέντε κατεστραμμένα πολυώροφα κτίρια. Από τα ερείπια κάτω από κάθε σπίτι απομακρύνονται από 50 έως 100 πτώματα νεκρών.




- Στη Μαριούπολη ο Γκάουλαϊτερ πουλά κλεμμένο ντίζελ μαζί με τους Ρώσους και «παραδίδει» Ουκρανούς στους κατακτητές

Ο πρώην δήμαρχος του Urzuf, ο Γκάουλαϊτερ Ivan Topuzov, αποφάσισε να συνεργαστεί με τους Ρώσους κατακτητές, που κατέλαβαν το χωριό του. Ο Γκάουλαϊτερ ξεκίνησε μια πραγματική συνεργασία με τους Ρώσους. Δεν τους βοηθά μόνο να πουλήσουν όλα τα κλοπιμαία, αλλά και «παραδίδει» στους εισβολείς συγχωριανούς του και πρόσφυγες από τη Μαριούπολη.


- Η επικεφαλής της «Υπηρεσίας Παίδων» σκοτώθηκε στη Μαριούπολη μαζί με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της

Η Natalia Krasilnikova, η οποία ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Παίδων, σκοτώθηκε στη Μαριούπολη με την οικογένειά της. Η γυναίκα σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά της: τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της, την Αντζελίνα και τη Ρενάτα. Μια οβίδα των Ρώσων κατακτητών χτύπησε το σπίτι τους.




- Οι Ρώσοι κλέβουν μέταλλα από τη Μαριούπολη και τα πηγαίνουν στο Ροστόφ

Στη Μαριούπολη, οι κατακτητές κλέβουν ουκρανικά μέταλλα και τα φορτώνουν σε πλοίο RMZ με ρωσική σημαία. Προορισμός - το λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον.


- Ο σταρ παλαιστής John Cena συναντήθηκε με έναν θαυμαστή από τη Μαριούπολη, του οποίου το σπίτι καταστράφηκε από τους Ρώσους

Ο θρυλικός Αμερικανός παλαιστής του WWE, John Cena, συνάντησε έναν τύπο ονόματι Mikhail από τη Μαριούπολη, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του λόγω του πολέμου. Ο 19χρονος Mikhail Rogozhin λατρεύει τους παλαιστές και είχε πολλές αφίσες με τον παλαιστή σε ένα διαμέρισμα στη Μαριούπολη, μέχρι που τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν το σπίτι του.


Πηγή