Στη Βρετανία, άρχισαν να εκπαιδεύουν την πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (φωτογραφίες)


 

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που θα συμμετάσχει σε ένα νέο μεγάλο στρατιωτικό πρόγραμμα υπό την ηγεσία του κράτους έφτασε στη Βρετανία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου δέκα χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν τους επόμενους μήνες.

Αυτό αναφέρθηκε το Σάββατο, 8 Ιουλίου, στη σελίδα του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace συναντήθηκε με τους στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως σημειώνεται, το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της δέσμευσης της χώρας να υποστηρίξει το κράτος μας στον αγώνα του ενάντια σε μια ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας. Αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική βοήθεια και περιλαμβάνει περισσότερους από 5.000 εκτοξευτές ρουκετών NLAW και M270.

Χάρη στην παγκόσμια πρωτοποριακή εμπειρία του βρετανικού στρατού, η χώρα θα βοηθήσει την Ουκρανία "να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να αυξήσει την κλίμακα της αντίστασης, ενώ προστατεύει την κυριαρχία της και το δικαίωμά της να επιλέξει το μέλλον της".

Περισσότεροι από χίλιοι Βρετανοί στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των Ουκρανών, η οποία θα διεξαχθεί σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας στα βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της Βρετανίας.

"Η εκπαίδευση θα δώσει σε εθελοντές νεοσύλλεκτους με μικρή ή καθόλου στρατιωτική εμπειρία τις δεξιότητες για την αποτελεσματική διεξαγωγή μάχης στην πρώτη γραμμή. Βασισμένο στη βασική εκπαίδευση στρατιωτών στη Βρετανία, το μάθημα καλύπτει το χειρισμό των όπλων, τις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, τις τεχνικές πεδίου, την τακτική περιπολίας και το δίκαιο των συγκρούσεων με όπλα", αναφέρει η έκθεση.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αγόρασε αυτόματα όπλα AK για εκπαίδευση, ώστε οι Ουκρανοί στρατιώτες να μπορούν να εκπαιδεύονται με τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η Βρετανία παρέδωσε επίσης ρούχα και εξοπλισμό στους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε κάθε στρατιώτη χορηγείται:

- εξοπλισμός ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, προστασία των ματιών, ακουστικά, ατομικά κιβώτια πρώτων βοηθειών,

- στολή πεδίου και μπότες,

- ρούχα για κρύο και υγρό καιρό,

- σακίδιο εκστρατείας και επιδρομής, ταινίες, υπνόσακοι.

Όπως ανέφερε η OBOZREVATEL, την 1η Ιουλίου έγινε γνωστό ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πήγαν στη Βρετανία για να εκπαιδευθούν στα όπλα που λαμβάνουν από τους δυτικούς εταίρους. Στο Σάλσμπερι μαθαίνουν να χειρίζονται τον εκτοξευτή πυραύλων M270 και τα οβιδοβόλα M119.












Πηγή