ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ (VIDEO)




Μπορεί οι Μοσχοβίτες και ο εγκάθετός τους στην Ουκρανία Ονούφριος να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και να λένε τα δικά τους, τα οποία με μεγάλη προθυμία προπαγανδίζουν τα πρακτορεία τους στην Ελλάδα, αλλά η Ιστορία προχωρά και σύντομα θα τους καταπλακώσει!

Ο Ονούφριος δεν ξέρουμε πλέον τι...
είναι, σίγουρα πάντως δεν είναι ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας... Και καλό θα ήταν να το βάλει στο σκοτισμένο και φανατικό ρωσικό μυαλουδάκι του, γιατί από κάποια στιγμή και μετά οι υπομονές όλων θα εξαντληθούν και θα αποσταλεί θέλοντας και μη να κλαίει τη μοίρα του μαζί με τον Ιλαρίωνα, αυτόν τον αλητήριο και σατανικό θεομπαίχτη και πράκτορα του πουτινικού ολοκληρωτισμού και ιμπεριαλισμού.

Η "αντιποίηση αρχής" είναι όχι μόνο κανονικό αλλά και ποινικό αδίκημα σε όλα τα σύγχρονα Κράτη Δικαίου. Συνεπώς, ο Ονούφριος σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει και τις κυρώσεις της Ουκρανικής Πολιτείας, εάν δεν πάψει να σφετερίζεται έναν τίτλο που το Κυρίαρχο Ουκρανικό Κράτος πλέον δεν του αναγνωρίζει, αλλά, υπακούοντας στις δίκαιες και άψογες Αποφάσεις του Οικουμενικού Παριαρχείου, απονέμει πλέον στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, τον οποίο η Ενωτική Σύνοδος εξέλεξε νομίμως και κανονικώς ως Προκαθήμενο της εν Ουκρανία Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ως προς το αμιγώς εκκλησιαστικό μέρος τώρα, η μία μετά την άλλη οι τοπικές Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν τον νέο Προκαθήμενο. Ήδη ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μνημονεύεται κανονικά στα Δίπτυχα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και σε Μητροπόλεις της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως έγινε στη Ζάκυνθο, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, κατά την μεγάλη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω, όπως φαίνεται στο βίντεο.