Ο Μπάτσκας Ειρηναίος κηρύσσει μια φοβερή αίρεση! Αμφισβητεί ότι ο Ιδρυτής της Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ο Χριστός, τον Οποίο αποκαλεί μόνο "Ιδρυτή της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων"!




Τα φρικτά λόγια του πέραν πάσης ανοχής προκλητικού ρωσόφιλου Σέρβου επισκόπου έχουν ως εξής: 

«Το κανονικό του (ενν. του Οικουμενικού Πατριαρχείου) πρωτείο τιμής στην Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι τώρα κανένας δεν το αμφισβήτησε, ενώ και να θέλει, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει χωρίς νέα Οικουμενική Σύνοδο. Πάντως, υπάρχει το ιδιαίτερο, πνευματικό και εν χάριτι πρωτείο της Ιερουσαλήμ ως «Μητέρα όλων των Εκκλησιών», που είναι η μοναδική Εκκλησία της οποίας ιδρυτής είναι ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς  Χριστός, οπότε νομίζω ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έχει και το ηθικό δικαίωμα και την ευθύνη να συγκαλέσει όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες σε σύσκεψη, μπροστά σε τόσες δοκιμασίες και πειρασμούς»!!!... (Πηγή: Παντού “αμερικανούς” βλέπει ο μητροπολίτης Μπάτσκας που ανακάλυψε τη “μητέρα Εκκλησία” στα Ιεροσόλυμα)

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Μπάτσκας Ειρηναίο ο Χριστός είναι ο Ιδρυτής ΜΟΝΟ της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων! Άρα, η κατά την Εντολήν Εκείνου εξάπλωση της Εκκλησίας "εις πάντα τα έθνη", ακυρώνεται κατά την λογική του Μπάτσκας, και ο Χριστός γίνεται αυτό ακριβώς που ήθελαν και νόμιζαν οι Εβραίοι: Ένας ηγέτης του Ισραήλ, ένας ραββίνος των Ιεροσολύμων και τίποτε παραπάνω! Τέτοια ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ δεν έχει αποτολμήσει κανένας μέχρι σήμερα. Και αν κάποιος το απετόλμησε απεκόπη από το Άγιο Σώμα της Εκκλησίας ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.

Ντροπή για τον "ελληνομαθή" Μητροπολίτη Ειρηναίο Μπούλοβιτς να καταγράφει τέτοιο θεολογικό ξεπεσμό, μόνο και μόνο επειδή οι Ρώσοι του έχουν υποσχεθεί πως θα τον προωθήσουν για Πατριάρχη Σερβίας... Γι' αυτό άλλωστε και... όψιμα ανακάλυψε τον "αντιαμερικανισμό"... Ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι Αγιορείτες που θυμούνται (έλαβα σχετικά μηνύματα από το Αγιώνυμο Όρος) στην αυλή της Ιεράς Μονής Ιβήρων, κάποτε, τον Επίσκοπο πρώην Ζαχουμίου Αθανάσιο Γέφτιτς να εγκαλεί τον Ειρηναίο Μπούλοβιτς και να τον αποκαλεί "παλιάνθρωπο", διότι χωρίς να έχει ερωτήσει τότε τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας είχε πει στους Αμερικανούς -στους οποίους τότε είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για να γίνει Πατριάρχης...- ότι η Σερβική Εκκλησία δέχεται να εγκατασταθούν Μουσουλμάνοι σε σερβικά εδάφη που κατοικούσαν Ορθόδοξοι. Τώρα, αυτός ο ίδιος κατηγορεί τους άλλους ότι είναι "φερέφωνα των Αμερικανών"... Και κοντεύει να διαλύσει την Εκκλησία της Σερβίας με τις μηχανορραφίες και τα καμώματά του, μόνο και μόνο για να γίνει Πατριάρχης, όπως του έταξαν οι Ρώσοι...

Αυτός είναι ο Μπάτσκας Ειρηναίος. Εάν συνεχίσει έτσι, δεν θα γλυτώσει το ΑΝΑΘΕΜΑ της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας...