Οι οπαδοί του Αχρίδος Ιωάννη και του Στοβίων Δαβίδ της Σερβικής Εκκλησίας καθυβρίζουν σκαιώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο!


Ο Επίσκοπος Στοβίων Δαβίδ μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Εκκλησίας Αμφιλόχιο


Οι οπαδοί των Επισκόπων Αχρίδος Ιωάννη και Στοβίων Δαβίδ του Πατριαρχείου Σερβίας στα Σκόπια, μέσω της σελίδας τους στο Facebook, αναπαράγουν τις ύβρεις των Μοσχοβιτών και των ρωσόφιλων Σέρβων κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η συγκεκριμένη σελίδα τελεί υπό τον έλεγχο ανθρώπων προσκείμενων στον Επίσκοπο Στοβίων και Τοποτηρητή Στρώμνιτσας Δαβίδ, ιεράρχη της Σερβικής Εκκλησίας στη Βόρειο Μακεδονία.

Προκαλεί αίσθηση το μίσος με το οποίο αναφέρονται στη Μητέρα τους Εκκλησία και στο Σεπτό Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Για να γνωρίζουν όλοι οι Ορθόδοξοι, και μάλιστα οι Έλληνες, τι πιστεύουν και τι λένε οι «φίλοι» μας της Σερβικής Εκκλησίας παραθέτω σε μετάφραση το κατάπτυστο αυτό κείμενο, με το οποίο πασχίζουν να καθησυχάσουν τις ταραγμένες τους συνειδήσεις μετά από την πρόσφατη δημόσια αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου ότι «υπάρχουν και αγνώμονα τέκνα, υπάρχουν και αχάριστοι, οι οποίοι δεν εκτιμούν αυτά τα οποία  πήραν από την Κωνσταντινούπολη, το βάπτισμα, τον πολιτισμό, το Κυριλλικό αλφάβητο...».

Ο Επίσκοπος Στοβίων Δαβίδ μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος της Σερβικής Εκκλησίας Ιωάννη

Το υβριστικό κείμενο έχει ως εξής:

Η ολίσθηση του επισκόπου της Ιστανμπούλ

Εδώ και εκεί ακούμε τον επίσκοπο της Ιστανμπούλ να φλυαρεί χωρίς τεκμήρια και με συναισθηματική φόρτιση πως υπάρχουν κάποιοι αχάριστοι, οι οποίοι δεν ξέρουν να τιμούν αυτό που έλαβαν από την Ιστανμπούλ.

Από την άλλη βλέπουμε πως όλες οι Εκκλησίες τιμούν το πρωτείο του επισκόπου της Ιστανμπούλ, αλλά ρητά είναι κατά του ανατολικού παπισμού, κατά τις παπικές και μη συνοδικές αποφάσεις του.

Και έτσι αμέσως θεωρείται η οικτρή μιζέρια του επισκόπου της Ιστανμπούλ, σύμφωνα με τον οποίο επειδή κάποιοι κάποτε τάχα έλαβαν κάτι από την Ιστανμπούλ, τώρα αφού η Ιστανμπούλ πήρε την κατηφόρα, πρέπει όλοι σαν άλογα πρόβατα να κυλιστούν μαζί του προς τα κάτω. Αν χαθεί ο επίσκοπος της Ιστανμπούλ, να χαθούν όλοι μαζί μ’ αυτόν – αυτή είναι η λογική του.

Άλλο πράγμα που δεν άρχισαν όλα με την Ιστανμπούλ, επειδή και αυτή κάποτε έλαβε κάτι από τα Ιεροσόλυμα, αλλά προφανώς δεν ξέρει να το τιμήσει αυτό. Αν μόνος του δεν ξέρει να τιμά, τότε με ποιο δικαίωμα το ζητά αυτό από τους άλλους;

Μάλλον στο μέλλον θα βγουν κάποιες αναλύσεις για την ψυχική κατάσταση του επισκόπου της Ιστανμπούλ, στην διαδικασία της ολίσθησης του προς τα κάτω.

Προς το παρόν στον επίσκοπο της Ιστανμπούλ μένει η κολασμένη επιθυμία να τον τιμούν οι άλλοι σαν αυτόν που δίνει. Προφανώς όμως, δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται ανόητος.

Η δύσκολη ψυχική κατάσταση που εμφανίζεται με τις συνεχόμενες παρατηρήσεις σε κάποιον για πράγματα που έλαβε κάποτε (όταν ο νυν επίσκοπος της Ιστανμπούλ ακόμα δεν είχε γεννηθεί), είναι ακριβώς κατάσταση που χρειάζεται ιατρική φροντίδα.