Επειδή κάποιοι μιλούν για... "πολιτικές πιέσεις" στην υπόθεση της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας... Και μάλιστα οι... Εκκλησίες των Σοβιέτ!!!





Για να δούμε τι λένε οι ίδιες οι ρωσικές πηγές για την Αυτοκέφαλη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας... Άραγε τα γνωρίζει αυτά ο Μακαριώτατος κ. Ραστισλάβος; Σίγουρα τα γνωρίζει. Είναι η Ιστορία της Εκκλησίας στην οποία προΐσταται...


Και μολαταύτα έχει το θράσος -και αυτός, όπως και μερικοί άλλοι- να ζητά "Οικουμενική" ή "Πανορθόδοξη" Σύνοδο για το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας;

Χάθηκε η ντροπή λέω εγώ... Αλλά και αν οι άνθρωποι καμώνονται πως ξεχνούν, ο Θεός δεν ξεχνά!

Ιδού λοιπόν το επίμαχο απόσπασμα:

"30 января 1950 года Совет министров СССР в секретном постановлении продекларировал необходимость предоставления независимости (автокефалии) Православной церкви в Чехословакии".

Και αγγλιστί: "On January 30, 1950, the USSR Council of Ministers in a secret decree declared the need for independence (autocephaly) of the Orthodox Church in Czechoslovakia".

Και ελληνιστί: "Στις 30 Ιανουαρίου 1950 το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΣΣΔ με μυστικό διάταγμα κήρυξε την ανάγκη ανεξαρτησίας (αυτοκεφαλίας) της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Τσεχοσλοβακία".

Πηγή: ru.wikipedia.org