Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι η Παναγία παρέχει κάλυψη για τα εγκλήματά τους





Ο Κύριος Ναός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας θα φιλοξενήσει μια «εικόνα» της Παναγίας που προστατεύει τον ρωσικό στρατό, καθώς και τους εγκληματίες που κρατούν αφίσες «Η Κριμαία είναι δική μας».


Μια πραγματική βλασφημία! Πιστεύουν πραγματικά οι Ρώσοι ότι η Παναγία θα καλύψει τα εγκλήματα πολέμου του ρωσικού στρατού; Μήπως οι Ρώσοι βλέπουν την προσάρτηση της Κριμαίας, τις δολοφονίες στην ανατολική Ουκρανία και άλλα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση του Πούτιν ως πράξεις εγκεκριμένες από τον Θεό;

Φυσικά, η Παναγία δεν μπορεί να προστατεύει τους κακούργους και τους βάναυσους δολοφόνους. Η τοποθέτηση αυτής της «εικόνας» σε ένα ναό δεν είναι παρά βλασφημία, επειδή η απεικόνιση του Προέδρου, του υπουργού Άμυνας και του στρατού τους είναι υπερβολικά κυνική.

Ο Ρώσος κληρικός Αντρέι Κουράγιεφ είπε σχετικά: «Αλλά στους επισκέπτες αυτού του ναού θα παρουσιαστούν αυτά τα ψέματα ως αλήθεια και τελικά αυτό θα γίνει «κανόνας». Στην πραγματικότητα, πριν από πολύ καιρό, επινόησαν ένα παραμύθι για τον Σέργιο του Ραντονέζ, ο οποίος δήθεν ευλόγησε τον στρατό του Ντμίτρι Ντονσκόι στη Μάχη του Κουλίκοφ (και οι Βυζαντινοί ιεράρχες της Μόσχας, που στην πραγματικότητα ήταν περισσότερο από πιστοί στις Ορδές του Χαν, άρχισαν να διεκδικούν τον τίτλο των «απελευθερωτών», ζωγραφίζοντας μια σχετική εικόνα)».

Όπως γράψαμε νωρίτερα, ένα πορτρέτο του παππού του Πούτιν, καθώς και του Στάλιν, θα κρεμαστεί επίσης στο ναό. Προφανώς, σε μια νοσταλγική κίνηση, που θυμίζει το σοβιετικό παρελθόν και τον αθεϊσμό, η διοίκηση του Κύριου Στρατιωτικού Ναού της Ρωσικής Ομοσπονδίας τοποθέτησε επίσης βιτρό παράθυρα με κομμουνιστικά σύμβολα.

Εν τω μεταξύ, η εν λόγω «εικόνα» απεικονίζει επίσης Ρώσους στρατιώτες από το 144ο σύνταγμα πεζικού του 49ου τμήματος πυροβολικού που φορούν αμερικανικά μετάλλια και φιγουράρουν με γερμανικά κράνη-τρόπαια. Σύμφωνα με τον βετεράνο αυτού του τμήματος, V.V. Wojciechowicz, τις πρώτες ημέρες μετά τη Νίκη, η ηγεσία του συντάγματος αποφάσισε να πραγματοποιήσει επιθεώρηση. Και δεδομένου ότι η μονάδα δεν διέθετε κράνη, η ηγεσία του συντάγματος διέταξε τους στρατιώτες να φορέσουν γερμανικά.