Η Ρωσία είναι το λίκνο του σύγχρονου νεοναζισμού, ο οποίος απολαμβάνει την προστασία του Ρωσικού Κράτους


 

Το προπαγανδιστικό αφήγημα για το «νεοναζισμό στην Ουκρανία» χρησιμοποιείται από τη ρωσική υβριδική πολεμική μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα για να δυσφημίσει την Ουκρανία.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες είναι ότι τα νεοναζιστικά στοιχεία που υπάρχουν στην Ουκρανία είναι λίγα, εκτός νόμου, και ποσοτικά συγκρίσιμα με τις αντίστοιχες ομάδες που υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Απεναντίας, αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι το λίκνο του σύγχρονου νεοναζισμού, ο οποίος απολαμβάνει την προστασία του Ρωσικού Κράτους.

Για παράδειγμα, δεν είναι πλέον μυστικό ότι το κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης «Παρτιζάν» («Партизан») βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, όπου εκατοντάδες νεοναζί από όλο τον κόσμο έχουν περάσει και συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα πολέμου. Το κέντρο, από την άλλη πλευρά, διευθύνεται από το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα» («Русским имперским движением») και του έχει παρασχεθεί ό,τι είναι απαραίτητο για τα μέλη του να μελετήσουν τις τακτικές του πολέμου σε αστικές συνθήκες. Πολλοί από τους «μαθητές» αυτού του κέντρου βρίσκονται στη συνέχεια σε καυτά σημεία πολέμου, όπως και στην υπηρεσία της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας «Βάγκνερ» (« Wagner Group»).

Παρεμπιπτόντως, ο ιδρυτής και ηγέτης της αμερικανικής παραστρατιωτικής νεοναζιστικής ομάδας «The Base», ο Ρινάλντο Ναζάρο, ο οποίος διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, επειδή το FBI τον αναζητά για τρομοκρατικές δραστηριότητες στην πατρίδα του, ζει εντελώς ελεύθερα στην Αγία Πετρούπολη. Στη Ρωσία, όχι μόνο κινείται ελεύθερα και ανοιχτά, αλλά ζει και σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στη βόρεια πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, ο διάσημος Ρώσος πολιτικός Ντμίτρι Ρογκοζίν είναι γνωστός προστάτης και επιμελητής νεοναζιστικών ομάδων στη Ρωσία.

 

Πηγή

 

Διαβάσετε επίσης σχετικά:

1. Γερμανοί Νεοναζί εκπαιδεύονται σε ρωσικά στρατόπεδα με την ανοχή του Πούτιν

2. "Orthodox Christian" Russians in Syria... / "Χριστιανοί Ορθόδοξοι" Ρώσοι στην Συρία... (VIDEO)

3. The atrocities of Russians in Syria / Οι φρικαλεότητες των Ρώσων στη Συρία (Shocking Video - Σοκαριστικό Βίντεο)