Πού είδαν τη "στρατηγική μεγαλοφυΐα του Πούτιν";...


 

Όλοι αυτοί οι "αναλυτές", "απόστρατοι αξιωματικοί", "ανταποκριτές", "ηγέτες πολιτικών περιθωριακών κομμάτων", "ιστορικοί του ποντιακού ελληνισμού" και άλλα παραφερνάλια της ελληνικής αντιδυτικής, αντιδημοκρατικής παράταξης, πού είδαν την "στρατηγική μεγαλοφυΐα του Πούτιν" για την οποία μας μιλούσαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα;...

 

Του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη*

Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2022, αν έλεγες κάτι σε κάποιον Ρώσο για την Κριμαία, σου απαντούσε: Η Κριμαία είναι δική μας, τελεία και παύλα.

Σήμερα, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, συζητείται το status quo της Κριμαίας.

Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία έλεγε πως δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Σήμερα, η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μα το τελευταίο ενίσχυσε πολλαπλασίως τις δυνάμεις του στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας και οι πύραυλοί του είναι σε απόσταση αναπνοής από τις μεγάλες ρωσικές πόλεις.

Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου, η Ρωσία έλεγε πως η Ουκρανία δεν υπήρχε σαν κράτος, πως είναι κατασκεύασμα των Μπολσεβίκων κ.λπ.

Σήμερα, η Ουκρανία, έστω και κατεστραμμένη από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, έχει αποκτήσει μία αίγλη και ένα γόητρο στη διεθνή σκηνή, χάρη στον ηρωϊκό αγώνα του πληθυσμού της, που θα της επιτρέψει μεταπολεμικά, χάρη στη γενναία χρηματοδότηση του ελεύθερου κόσμου, να επαναλάβει τα οικονομικά θαύματα της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου, η Ρωσία έλεγε πως δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Σήμερα, η Ουκρανία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για να γίνει μέλος της Ε.Ε. η οποία θα εξεταστεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Ένωσης για τα νέα μέλη.

Μέχρι την 23η Φεβρουαρίου, η παγκόσμια κοινή γνώμη θεωρούσε πως η σύγκρουση στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντονμπάς αφορούσε την Ρωσία και την Ουκρανία μόνο.

Σήμερα, όλος ο κόσμος έχει συνταχθεί με τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της εισβολής του ρωσικού ολοκληρωτισμού.

Τέλος, αν μέχρι την 23η Φεβρουαρίου υπήρχαν ορισμένοι ρωσόφωνοι της Ουκρανίας που έβλεπαν με συμπάθεια την Ρωσία, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την ολοκλήρωση της δεύτερης εθνογένεσης του ουκρανικού έθνους, με ομογενοποιημένη εθνική ταυτότητα και συνείδηση.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τις τεράστιες απώλειες της Ρωσίας σε έμψυχο και άψυχο υλικό, την αποτυχία όλων των στρατιωτικών της επιδιώξεων, αβίαστα γεννιέται το ερώτημα:

- Όλοι αυτοί οι "αναλυτές", "απόστρατοι αξιωματικοί", "ανταποκριτές", "ηγέτες πολιτικών περιθωριακών κομμάτων", "ιστορικοί του ποντιακού ελληνισμού" και άλλα παραφερνάλια της ελληνικής αντιδυτικής, αντιδημοκρατικής παράταξης, πού είδαν τη "στρατηγική μεγαλοφυΐα του Πούτιν" για την οποία μας μιλούσαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα;

 

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία στο Κίεβο και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην τεχνική εκπαίδευση και ακόμη περισσότερα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει μεταφράσει δεκάδες βιβλία Ρώσων συγγραφέων, ποιητών και στοχαστών. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84 FM", υπεύθυνος για τις εκπομπές που απευθύνονται στις μεταναστευτικές κοινότητες της πόλης. Ζει στο Μεταξουργείο, μια γειτονιά που του θυμίζει έντονα την Τούμπα της γενέθλιας πόλης του, Θεσσαλονίκης.

 

Από δημοσίευση στο Facebook