"...διὰ δόξης καὶ ἀτιμίας, διὰ δυσφημίας καὶ εὐφημίας..."




Η Εκκλησία μας δεν είναι των "εντυπώσεων", των "λάμψεων", της "επικοινωνίας", αλλά της ουσίας και της αληθείας.

Γι' αυτό ούτε φοβούμαι ούτε στενοχωρούμαι από τις πρόσκαιρες κακοτοπιές και τα προσκόμματα που ο ανθρωποκτόνος διάβολος, διά των επί γης οργάνων του, θέτει ως...
σκάνδαλα και ως εμπόδια στην απλανή πορεία της Εκκλησίας.

Δεν φοβούμαι και δεν πτοούμαι. Διότι, όπως συμβαίνει πάντοτε, το Θέλημα του Θεού θα γίνει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και το Θέλημα του Θεού δεν γίνεται ποτέ μέσω κοσμικής ισχύος, πλούτου και δυνάμεως. Αλλά η δύναμις του Θεού "ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται" (Β΄ Κορ. ιβ΄ 9). Το Θέλημά Του τελεσιουργείται "ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις, ἐν πληγαῖς, ἐν φυλακαῖς, ἐν ἀκαταστασίαις, ἐν κόποις, ἐν ἀγρυπνίαις, ... διὰ δόξης καὶ ἀτιμίας, διὰ δυσφημίας καὶ εὐφημίας..." (Β΄ Κορ. ς΄ 4 επ.)

Η κατάθεση ετούτη του μεσονυκτίου γίνεται με αφορμή όλα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό από τον ανίερο πόλεμο των Μοσχοβιτών κατά του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, της Εσταυρωμένης και πάντοτε Νικώσας Πρωτοθρόνου Μητρός Εκκλησίας της Βασιλίδος των Πόλεων.

Μην πτοείσθε, αδελφοί! Ποτέ το σκοτάδι δεν κατίσχυσε του φωτός. Ποτέ ο διάβολος δεν θα νικήσει την Εκκλησία που έχει Αρχηγό και Κυβερνήτη τον Αναστάντα Χριστό μας.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας, ο του Πρώτου της Εκκλησίας Θρόνου από Θεού καταστάς πανάξιος διάκονος, έχει την "πληροφορίαν". Διότι ο Θεός φωτίζει πάντα τον Πρώτο, τον Υπεύθυνο, τον Πρωτεύθυνο.

Τελικά, όλο αυτό το ανακάτεμα είναι καλό... Για να βγεί όλη η σαβούρα στην επιφάνεια... Για να φανερωθεί το απόστημα που ούτως ή άλλως υπήρχε και δρούσε διαβρωτικά για την Εκκλησία μας, με ύπουλο και δόλιο τρόπο επί πολλές σειρές ετών...

Αφήστε τους λοιπόν να συνεχίσουν την οδό της ντροπής και της πλάνης, ταρασσόμενοι και ταράσσοντες την οικουμένη ως "κύματα ἄγρια θαλάσσης ἐπαφρίζοντα τὰς ἑαυτῶν αἰσχύνας" (Ιούδ. α΄ 13). Μόνο έτσι θα αντιληφθεί επιτέλους όλος ο αληθινά ευσεβής και νουνεχής λαός του Θεού ποιοι είναι και πού αποσκοπούν.

Εμείς συνεχίζουμε την προσευχή και τον αγώνα της ομολογίας, χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμό, χωρίς διψυχία.

Και ο Θεός θα κάμει αυτό που Εκείνος ξέρει...