Ο Ολβίας Επιφάνιος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Βόλο




Για όσους δεν κατάλαβαν (ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν) ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πλέον κανονική ευχαριστιακή κοινωνία με την Εκκλησία της Ουκρανίας, δημοσιεύω παρακάτω αυτή τη φωτογραφία που μου κοινοποιήθηκε πριν από λίγο.




Είναι από σημερινό (Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019) Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο και συλλειτουργούντας τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, Ιεράρχη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζω ότι ο Θεοφιλ. κ. Επιφάνιος ήταν κληρικός της Μητροπόλεως Δημητριάδος, από την οποία έλαβε κανονικό Απολυτήριο ώστε να εκλεγεί και να χειροτονηθεί Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σήμερα λοιπόν, και μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, μπόρεσε για πρώτη φορά να συλλειτουργήσει κανονικά με τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο στο Βόλο.

Στο εξής, αυτά τα Συλλείτουργα δεν θα είναι... είδηση, αλλά αυτονόητη εκκλησιολογική πραγματικότητα, όπως συμβαίνει ανάμεσα σε όλες τις Αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ελπίζω να το καταλάβουν μια ώρα αρχύτερα όλοι, για το καλό της Εκκλησίας μας και φυσικά και εκείνων που ακόμη συμπεριφέρονται ως υιοί απειθείας και ανυπακοής προς Εκείνην.

Υ.Γ. Σχετική επίσημη ανακοίνωση έκανε και στην ιστοσελίδα της η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού με τίτλο: Διορθόδοξο συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου.