Οι αντιεμβολιαστές είναι τα θύματα...



 

Του Κώστα Ονισένκο

Οι μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας είναι ορισμένοι από εσάς. Οι συγκεκριμένοι βρέθηκαν εκεί απαντώντας σε φήμες και δημοσιεύματα στις χώρες τους ότι μπορούν να βρεθούν στην Ε.Ε. μέσω ενός νέου διαύλου που άνοιξε στο κέντρο της Ευρώπης. Ουσιαστικά έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, η οποία έγινε στοχευμένα προκειμένου να μετατρέψει τους ίδιους από άτομα (ανθρώπινα όντα) σε μάζα - εργαλείο πολιτικού παιχνιδιού. Ανάμεσά τους υπάρχουν πληρωμένοι υποκινητές, οι οποίοι επεμβαίνουν προκειμένου να τους κατευθύνουν ή και να τους απειλήσουν προκειμένου αυτοί να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως μάζα - εργαλείο.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τους αντιεμβολιαστές. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο Πούτιν έχει ξεκινήσει επικοινωνιακό πόλεμο εντός των δυτικών κρατών για να σπείρει αμφιβολίες όσον αφορά τα εμβόλια. Οι σκοποί που Πούτιν είναι πολύπλοκοι αλλά κατανοητοί (δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί είναι ξεχωριστό θέμα). Ουσιαστικά, το σύστημα Πούτιν με τη βοήθεια ντόπιων εμμίσθων συνεργατών, προσπαθεί να μετατρέψει τα άτομα (τους Έλληνες για παράδειγμα) από ανθρώπους σε άμορφη μάζα, η οποία θα εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά του παιχνίδια.

Και στις δύο περιπτώσεις, και με τους μετανάστες από το Ιράκ και με τους Έλληνες αντιεμβολιαστές, οι ζωές τους δεν έχουν την παραμικρή αξία για εκείνους που τους υποκινούν. Αντίθετα, ο θάνατός τους θα βοηθήσει στο να επιτευχθούν πιο εύκολα συγκεκριμένοι στόχοι.

Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη αγάπη στη λέξη «χειραγώγηση». Αυτό έχει να κάνει με τον εν γένει χαρακτήρα τους αλλά και με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επένδυαν πάρα πολλά στο κομμάτι της ψυχολογίας και στον ανθρώπινο παράγοντα προκειμένου να ισορροπήσουν τις ελλείψεις που είχαν στον τεχνολογικό τομέα έναντι των δυτικών κατασκοπιών.

Αυτό σημαίνει ότι μελετούσαν τις συμπεριφορές και αντιδράσεις μεμονωμένων ατόμων και ομάδων σε διάφορα ερεθίσματα και τρόπους κατεύθυνσης αυτών των αντιδράσεων. Για αυτό σήμερα το ζήτημα της επικοινωνίας είναι η αιχμή του δόρατος των Ρώσων. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο για το επίσημο κομμάτι της ρωσικής προπαγάνδας (RT, Sputnik κ.ά) δαπανώνται δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το ανεπίσημο κομμάτι όπως οι σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ, οι στρατοί των μποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πέι ρόλ σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και καθοδηγητές κοινής γνώμης, τα διάφορα «ινστιτούτα» κ.ά.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τα δυτικά κράτη πιάστηκαν στον ύπνο, διότι ενώ περίμεναν το χτύπημα να τους έρθει σε κάποιον από τους τομείς που οι ίδιοι θεωρούσαν «νευραλγικούς», όπως η οικονομία ή η τεχνολογία, τους ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν: Από τα μυαλά και τις συμπεριφορές των δικών τους υπηκόων.

Δεν μπορείς να γιατρέψεις τον βήχα κάποιου χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα ρόπαλο. Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να μεταπείσεις κάποιον, ο οποίος έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου με το να τον απειλείς ή να τον βρίζεις. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά βάση είναι φοβισμένοι και νιώθουν προσβεβλημένοι. Επειδή έχουν πειστεί ότι κάποιοι τους υποχρεώνουν να κάνουν επεμβάσεις στο σώμα τους ή και στο σώμα των κοντινών τους ανθρώπων, οι οποίες μπορούν να τους βλάψουν.

Έχουν πειστεί για αυτό σε μεγάλο βαθμό επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία έχει δαπανήσει χρήματα και έχει αξιοποιήσει τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της για να τους πείσει. Αυτό είναι κάτι στο οποίο -για παράδειγμα- αναφέρθηκε πρόσφατα η DW και άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. Ότι δηλαδή πίσω από μεγάλο μέρος των φημών που διαδίδονται στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται φορείς ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τη Μόσχα. Συγκεκριμένα η DW ανέλυσε τα δημοσιεύματα του προπαγανδιστικού και ιδιαίτερα δαπανηρού ρωσικού διεθνούς καναλιού RT και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ στο εσωτερικό της χώρας το κανάλι προωθεί φανατικά τον εμβολιασμό, στη Γερμανία υποστηρίζει τα αντιεμβολιαστικά κινήματα. Κάτι ανάλογο γίνεται και με το Πατριαρχείο Μόσχας μέσα και έξω από τη Ρωσία.

Αυτό φαίνεται καθαρά και στις στατιστικές που υπάρχουν για τη Γερμανία και για την Ουκρανία. Στην ανατολική Γερμανία, η οποία επηρεάζεται περισσότερο από τη Μόσχα λόγω ιστορικών συγκυριών, όπως και στην Ανατολική Ουκρανία, που επίσης είναι πολύ πιο κοντά στο ρωσικό παράδειγμα από την υπόλοιπη χώρα, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπόλοιπη χώρα.

Έρχονται λοιπόν οι πολιτικοί -διαφόρων κομμάτων, δεν έχει σημασία- και κατηγορούν τους αντιεμβολιαστές. Ενώ θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να είναι περισσότερο συγκρατημένοι για τους εξής λόγους. Πρώτον, το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι επιρρεπής σε χειραγώγηση και φέικ νιούζ έχει να κάνει με προβλήματα στην εκπαίδευσή τους και με το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένα υγιές μιντιακό σύστημα, το οποίο θα προωθούσε την σωστή δημοσιογραφία, μια δημοσιογραφία που θα εμπιστεύονταν οι πολίτες. Αυτό, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι πρόβλημα σχεδόν όλης της Ευρώπης.

Έπειτα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν προστάτεψαν τους πολίτες μας από την προπαγάνδα. Δεν δημιούργησαν εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που θα μπορούσαν να εντοπίσουν, να απομονώσουν ή και να τιμωρήσουν εκείνους που σκόπιμα παραπληροφορούν σε θέματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας. Άρα λοιπόν, κατά κάποιον τρόπο οι αντιεμβολιαστές είναι τα θύματα του κράτους (μας) και όχι οι θύτες.

Παράλληλα, έχουμε διάφορους ευρωπαίους, οι οποίοι -ενώ έχουν όλα τα δεδομένα από τις κατασκοπίες τους σχετικά με τον ρόλο του Πούτιν στην υπονόμευση της υγειονομικής κατάστασης στις χώρες τους- εξακολουθούν να του συμπεριφέρονται λες και είναι ο πασάς. Την ίδια ώρα, οι ίδιοι ηγέτες είναι εκείνοι που αναψοκοκκινίζουν και ωρύονται στους πολίτες τους, οι οποίοι είναι ουσιαστικά θύματα της προπαγάνδας του Πούτιν. Άρα στην ουσία μαλώνουν εκείνους που αρρώστησαν πίνοντας νερό από ένα δηλητηριασμένο πηγάδι την ώρα που είναι ευγενέστατοι και μειλίχιοι με εκείνον που δηλητηρίασε το πηγάδι.

Τι θέλω να σας πω με όλα αυτά. Παρακολουθώ με τρόμο τον «πόλεμο» των «εμβολιαστών» και των «αντιεμβολιαστών». Είμαι σοκαρισμένος βλέποντας το μίσος που βγάζετε πολλοί από εσάς για τους συνανθρώπους σας. Και θέλω να σας πω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συμπολίτες σας, πολλοί είναι και μακρινοί σας συγγενείς. Είναι εκείνοι με τους οποίους μοιράζεστε τον ίδιο αέρα, ίσως τα παιδιά σας να παντρευτούν με τα παιδιά τους.

Προσωπικά έχω εμβολιαστεί γιατί αυτό είναι το σωστό. Πριν προλάβω να εμβολιαστώ είχα αρρωστήσει κιόλας και πέρασα μερικές εβδομάδες σε άσχημη κατάσταση. Είχα κοντινούς συγγενείς φανατικούς «αντιεμβολιαστές» που κατάφερα να τους μεταπείσω και εμβολιάστηκαν και εκείνοι. Αλλά επειδή ήταν αγαπημένα μου πρόσωπα κατάφερα να τους πείσω χρησιμοποιώντας τη λογική και τη συμπόνια. Γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιος να πειστεί. Λέω συμπόνια γιατί έβλεπα την αγωνία στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων. Έβλεπα να κάθονται και να βλέπουν τα ηλίθια βιντεάκια παραπληροφόρησης στο ίντερνετ και να φοβούνται και να σκέφτονται ότι πρέπει να επιλέξουν την «υγεία» τους ή τη δουλειά τους.

Και όλο αυτό το διάστημα που τα βλέπω αυτά θυμώνω. Όχι μόνο επειδή οι ενέργειες της Μόσχας έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι θάνατοι στη χώρα μας από τον ιό αλλά και επειδή έχουν ως συνέπεια -όπως και προέβλεπε το αρρωστημένο τους σχέδιο- να υπάρχει σήμερα αυτή η διχόνοια μέσα στην κοινωνία μας. Και ελπίζω πριν ορισμένοι με χαρακτηρίσετε ως υπερβολικό να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να σκεφτείτε αυτά που έγραψα. Και βεβαίως θα πρέπει πίσω από τα φαινόμενα πάντα να αναζητούμε τις αιτίες αυτών των φαινομένων. Και να αποδίδουμε τις ευθύνες ανάλογα.

 

Πηγή