ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ... ΟΝΤΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!




Σε γνωστές σελίδες Ρωσικής Προπαγάνδας (δείτε τις εικόνες) είχε δημοσιευθεί νωρίτερα σήμερα ότι 7 Μοναχοί ρωσικής, ουκρανικής και μολδαβικής καταγωγής αποχώρησαν από τη Μονή Βατοπαιδίου επειδή δέχθηκε τον...
Επίσκοπο Οδησσού Παύλο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος σήμερα λειτούργησε στο Βατοπαίδι.

Τα παραπάνω μεταφράστηκαν και αναπαρήχθησαν και από κάποιες ελληνικές σελίδες (δείτε τις εικόνες).

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διαψεύδει κατηγορηματικά την παραπάνω "είδηση" των μοσχοβιτών, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα orthodoxianewsagency:

"Ανυπόστατα είναι τα δημοσιεύματα που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αποχώρησης Ρώσων, Ουκρανών και Μολδαβών μοναχών από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μοναχοί που αποχώρησαν από τη Μονή μετά την επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος, ήταν μοναχοί φιλοξενούμενοι στη Μονή, οι οποίοι επέλεξαν να επιστρέψουν στη Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο ήταν το μόνο που δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία των Ουκρανών κι έκλεισε τις πόρτες στους Ουκρανούς.

Αν και διάφορα μέσα αναφέρονται σε αυτήν την αποχώρηση, χωρίς να διευκρινίζουν ότι αυτοί οι Μοναχοί ήταν φιλοξενούμενοι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Μονή Βατοπαιδίου διαψεύδει το λανθασμένο ρεπορτάζ."

Παρήγορο ότι επιτέλους οι Αγιορείτες άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι -έστω και λίγο αργά- πόσο... "φίλοι" τους ήταν οι Ρώσοι με τους οποίους είχαν τόσα χρόνια πάρε δώσε και σούρτα φέρτα...

Και ακόμη πιο παρήγορο ότι η Υπεραγία Θεοτόκος πήρε το φτυάρι και άρχισε να καθαρίζει το Περιβόλι της από τη μοσχοβίτικη σαβούρα... Δόξα τω Θεώ!